Therapie

Bij MindClinic kun je terecht voor behandelgesprekken binnen de GGZ, zoals depressie, angstklachten of omgaan met trauma. Heb je last van psychische klachten en wil je starten met psychologische behandeling, dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik denk graag met je mee of jouw behandelvraag binnen de praktijk behandeld kan worden.


Wegens drukte is er op dit moment sprake van een aanmeldstop. Indien er weer ruimte komt voor nieuwe behandelingen, zal dat op deze website worden geplaatst.

Therapie

Bij MindClinic kun je terecht voor behandelgesprekken binnen de GGZ, zoals depressie, angstklachten of omgaan met trauma. Heb je last van psychische klachten en wil je starten met psychologische behandeling, dan kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Ik denk graag met je mee of jouw behandelvraag binnen de praktijk behandeld kan worden. 


Wegens drukte is er op dit moment sprake van een aanmeldstop. Indien er weer ruimte komt voor nieuwe behandelingen, zal dat op deze website worden geplaatst.

MindClinic biedt diagnostiek en behandeling binnen de generalistische GGZ aan volwassenen en adolescenten vanaf 18 jaar. Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn die te maken hebben met depressie, angst, trauma en andere stressvolle life-events en lichamelijke ziekte. In mijn behandelingen kijk ik daarnaast naar hardnekkige patronen die mensen hebben aangeleerd om om te gaan met moeilijke situaties in het verleden, maar die in de huidige situatie niet meer helpend zijn. Hierbij help ik deze patronen te herkennen en te doorbreken, zodat je weer de dingen kan gaan doen waar jij blij van wordt. In mijn praktijk werk ik met diverse evidence-based behandeltechnieken zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), oplossingsgerichte therapie en schematherapie.


Je kan contact met mij opnemen om een intakegesprek aan te vragen via het contactformulier, mail of telefonisch. Tijdens dit gesprek zullen we jouw klachten bespreken en kijken of mijn behandelwijze bij jou past. Samen met jou zal dan een behandelplan worden opgesteld om je de best passende behandeling te kunnen bieden. Naast behandelsessies op locatie kan in overleg gekozen worden voor beeldbelconsulten. In sommige gevallen zullen de therapiesessies worden ondersteund met e-healthmodules. Het voordeel hiervan is dat je in je eigen tijd makkelijk aan de slag kan met je problemen en sneller stappen zal maken in de goede richting. 


Indien je twijfelt of jouw klachten behandeld kunnen worden en/of vallen onder vergoede zorg, kun je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Om in aanmerking te komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit de zorgverzekeraar, heb je een verwijzing nodig van de huisarts. Valt je hulpvraag niet onder de vergoede zorg, dan kan ik je mogelijk nog steeds helpen maar zal je geen vergoeding ontvangen vanuit de zorgverzekeraar.


Indien er sprake is van suïcidaliteit of (ernstige) automutilatie, kun je helaas niet bij MindClinic terecht voor behandeling. Neem bij spoed altijd contact op met je eigen huisarts of de huisartsenpost.

Tarieven en vergoeding

Contracten met zorgverzekeraars: MindClinic heeft met enkele zorgverzekeraars een contract. In dit geval wordt de intake, diagnostiek en behandeling volledig vergoed. Wel zal in eerste instantie het eigen risico worden aangesproken op het moment dat deze nog niet is verbruikt, dit geldt voor ieder kalenderjaar opnieuw.


Voor 2025 zijn er contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

Menzis, Achmea / Zilveren Kruis, VGZ, ASR,  Caresq,  Salland Zorgverzekeraar en DSW.

MindClinic heeft geen contract afgesloten voor 2025 met CZ en ONVZ.

 

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar heb je een verwijsbrief nodig van de huisarts vóór de start van het behandeltraject.

Is er geen contract afgesloten, dan betekent dit meestal dat je slechts een deel van de kosten die in rekening worden gebracht vergoed zullen worden door je verzekeraar. Hoeveel je vergoed krijgt is o.a. afhankelijk van hoe je verzekerd bent en de hoogte van je eigen bijdrage.  Indien je nog eigen risico open hebt staan, wordt hier als eerste aanspraak op gemaakt. Tijdens een telefonisch gesprek kijk ik graag even met je mee naar de vergoeding in jouw situatie en kan ik eventuele vragen voor je beantwoorden.


Tarieven 2025: 

Per 01-01-2022 is het zorgprestatiemodel ingegaan. Dit betekent o.a. dat de zorg niet meer als traject vergoed wordt, maar dat er per sessie wordt gedeclareerd. Is er sprake van een contract, dan declareer ik bij de zorgverzekeraar en wordt enkel het eigen risico via de zorgverzekering bij jou in rekening gebracht. Indien er geen contract is afgesloten, krijg je iedere maand een factuur over het aantal sessies van die maand, die je vervolgens zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Zij keren het bedrag waar jij recht op hebt aan jou uit. 

Vanaf januari 2025 gelden tarieven volgens het Zorgprestatiemodel, zoals deze zijn vastgesteld volgens de Nederlandse Zorgautoriteit:

Indien de daadwerkelijke tijd meer dan 15 minuten afwijkt van de geplande behandeltijd, zal dit naar beneden of boven worden aangepast. De intakefase valt onder diagnostiek, waarbij deze tijd ook als zodanig zal worden berekend. Voor een telefonisch aanmeldgesprek worden geen kosten in rekening gebracht. De intakefase bestaat meestal uit twee gesprekken; een eerste gesprek van 90 tot 120 minuten en het tweede gesprek van 45 minuten, waarbij we in het tweede gesprek het behandelplan doornemen en we direct kunnen starten met de behandeling.


Niet-verzekerde zorg: 

Zorgverzekeraars hebben bepaald dat sommige psychische problemen niet onder de verzekerde zorg vallen, bijvoorbeeld aanpassingsstoornissen, burn-out of relatieproblemen. Valt jouw hulpvraag niet onder de verzekerde basispakketzorg en wil je toch een behandeling voor de ervaren klachten? Of kies je ervoor om de behandeling zelf te betalen? Dan is het OVP-tarief van toepassing. 

Het tarief voor de prestatie 'ovp niet-basispakketzorg consult' voor 2025 is €138,15 per sessie van 45 minuten.


Niet nagekomen afspraken: 

Afspraken kunnen tot maximaal 24 uur voor de afgesproken tijd per mail of telefonisch worden afgezegd. Wanneer je zonder tijdige afmelding niet verschijnt op een afspraak zal 60% van het tarief van de geplande afspraak in rekening gebracht worden. Dit bedrag kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Tarieventabel 2025

Kwaliteitsregister, privacy en klachtenprocedure


Ik sta ingeschreven in het BIG-register (BIG-nummer 59927399225) en ben daarnaast aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen (LVVP). Dit betekent dat ik mij houd aan de wet- en regelgeving die zijn opgesteld en werk volgens evidence-based behandelmethodieken. 

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut. Deze vind je hier.


MindClinic hecht belang aan jouw privacy en de bescherming van persoonsgegevens. In dit privacystatement wordt uitgelegd hoe MindClinic met persoonlijke informatie omgaat, zoals bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).


Heb je vragen, opmerkingen of feedback op mijn diensten? Of ben je ontevreden over je behandeling? Laat dit mij dan weten en dan ga ik hierover graag met je in gesprek. Ik doe mijn uiterste best om alle behandelingen zorgvuldig vorm te geven en hoor het dan ook graag wanneer iets niet aan de verwachtingen voldoet. In veel gevallen kan een gesprek al meer duidelijkheid geven of miscommunicaties oplossen. Ook kan ik de feedback gebruiken om de behandelingen of communicatie te verbeteren. Indien dit niet mogelijk is, of onvoldoende tot een passende oplossing heeft geleid dan verwijs ik je naar de klachtenregeling van de LVVP, waarbij ik ben aangesloten.